Rozhovor s pani trénerkou N. Spaščukovou

Milí priaznivci bánovskej hádzanej,

V rámci snahy byť bližšie ku Vám by sme Vám radi dovolili nazrieť viac do nášho klubu. Pár otázok sme preto položili jednej z našich trénerok, pani Nadežde Spaščukovej, ktorá má na starosti prípravku a mladšie žiačky klubu.

 

Dobrý deň pani trénerka!

Sme radi, že ste si našli čas a zodpoviete naše otázky :) Predstavíte nám prosím Vaše zverenkyne, akú súťaž hrajú, ako sa im darí? Ako ste spokojná s atuálnou sezónou?

Ja trénujem mladšie žiačky, čo sú vekovo 8 až 12 ročné dievčatá. Nakoľko Bánovce sú v Trenčianskom kraji, mali by sme hrať aj súťaž trenčianskeho kraja, my však hráme nitriansku súťaž, pretože úroveň tejto súťaže je vyššia, hrá ju viac družstiev (18)  a aj kvalita samotných tímov je neporovnateľná. Veľa družstiev z Nitrianskeho kraja má skúsenosti s maďarskou hádzanou, chodia na rôzne turnaje a priateľské zápasy, čo potom ukazujú v našej súťaži (sú dravé, dynamické, rýchle). Táto súťaž nám dáva veľa.

 

Čo je cieľom v tréningu, resp. počas sezóny u dievčat? Na čo dbáte v rámci tréningového procesu u dievčat najviac?

Cieľom je naučiť sa základným herným činnostiam jednotlivca ako je dribling či prihrávky, u dievčat chceme pestovať radosť z pohybu a samotnej hry ako takej, ďalej bojovnosť, súdržnosť, kamarátstvo. Naučiť sa nielen vyhrávať, ale prijať aj prehru a tým formovať človeka ako takého, naučiť dievčatá robiť niečo zmysluplné, čo im vyplní voľný čas.

 

Kedy začnú zápasy v roku 2018?

Mladšie žiačky privítajú doma spoločne so staršími žiačkami v polovici februára doma Štúrovo. Potešíme sa každej diváckej podpore. Verím, že na našej stránke bude včas oznámené kedy presne, či to bude 17. alebo 18. februára sa ešte uvidí, rovnako ako presný čas začiatku zápasov.

 

Predstavíte sa prosím na záver našim fanúšikom? Ako dlho už pôsobíte v klube? Ste na nejakú hráčku, ktorú ste trénovali obzvlášť hrdá?

Trénerkou som približne od roku 2007, už si ani presne nespomínam. Počas tréningov som mala možnosť spoznať veľa šikovných dievčat, no najviac hrdá som na tie, ktoré hrajú aktuálne za ženy, ktoré vybojovali postup do MOL ligy, teda na Kiku a Betku Obstové, Kaju Matušincovú, Lauru Bridovú a Lucku Chocinovú.

 

Ďakujeme pekne pani trénerka, držíme palce, nech sa darí!

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.