Na domácom turnaji druhé miesto

Týždeň pred začiatkom nového ročníka MOL ligy sa zverenkyne trénera Makýša predstavili na domácom turnaji "O pohár partizánskej brigády Jana Žižku". V ranných hodinách sa zástupcovia klubu poklonili pamiatke obetiam fašizmu na Cibislavke a zvyšný čas sa niesol už v znamení hádzanej. Vyrovnané duely v oboch skupinách nechávali prítomných divákov v napätí, kto sa predstaví v záverečných bojoch o konečné umiestnenia.

Bánovský celok podľahol v úvodnom stretnutí družstvu z Močenku tesne, 19:20, a tak pre postup do finále musel dúfať v "pomoc" Ivančíc. Tie v zápase proti Močenku uspeli, keď vyhrali o dva góly a pre naše dievčatá to znamenalo, že ak chceli bojovať o celkové prvenstvo, museli hráčky Ivančíc zdolať minimálne dvojgólovým rozdielom. Podarilo sa, a tak sme čakali na vývoj druhej skupiny, kto sa proti nám postaví vo finále.

Dramatický posledný zápas druhej skupiny rozhodol, že sa našim finálovým súperom stali hráčky zo Stupavy. Záverečné duely sa po dohode klubov hrali na dva 20-minútové polčasy (zápasy v skupinách sa hrali 2x25minút). V poslednom zápase sme 30 sekúnd do konca zápasu inkasovali rozhodujúci gól zo 7-metrového hodu, pričom záverečný voľný hod po uplynutí hracieho času na triumfe Stupavy už nič nezmenil. 

Výsledky skupín a bojov o umiestnenie:

Skupina A
Bánovce - Močenok 19:20
Ivančice - Močenok 26:24
Bánovce - Ivančice 27:22

Skupina B
Stupava - Zlatná 22:16
ŠKP - Zlatná 23:27
Stupava - ŠKP 19:21

o 5. miesto: Ivančice - ŠKP 18:16

o 3. miesto: Zlatná - Močenok 14:21

finále: Bánovce - Stupava 17:18

Najlepšou strelkyňou turnaja sa s 19 gólmi stala Lucia Kovácsová z HC Tatran Stupava. Najlepšou brankárkou domáca Petra Pokorná a najlepšou hráčkou Nikoleta Búranová z HK Junior Močenok. Ceny odovzdávala primátorka mesta PhDr. PaedDr. Rudolfa Novotná, ktorá prítomným družstvám do nadchádzajúcej sezóny zaželala najmä zdravie a veľa kvalitných športových výkonov. O rok sa vidíme už na jubilejnom 50. ročníku turnaja, priatelia!

Fotogalériu si môžete pozrieť na FB stránke nášho klubu.

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.