Na domácom turnaji druhí

Uplynulá sobota patrila v Bánovciach hádzanej a 48. ročníku turnaja "O pohár partizánskej brigády Jana Žižku". Privítali sme celky DHC Sokol Poruba, Tatran Stupava a Handball Zlatná na Ostrove. Dva týždne pred prvým kolom MOL ligy sme mali pred sebou ďalšiu hernú previerku, opäť o stupienok kvalitnejšiu.

Turnaj nepriniesol žiadne výsledkové prekvapenie. Favorit z Poruby na bánovskej palubovke dominoval, hral rýchlu kombinačnú hádzanú podporenú presnou streľbou, čo vyzdvihol aj domáci kormidelník HK Sokol RMK, Richard Makýš: "Poruba je oproti minulému ročníku MOL ligy o triedu na vyššej úrovni. Myslím si, že je v ich silách byť v prvej štvorke ligy". 

Domáci celok počas turnaja nebol v kompletnom zložení. Z osobných či zdravotných dôvodov chýbali hráčky ako Bencová, Srncová či Kucharčík, dorastenky Žáčiková, M. Bežová, Paulová, Pokorná a sestry Galkové boli na kvalitne obsadenom turnaji v Otrokoviciach. Naopak, po hernej prestávke vracajúca sa Michaličková a z Partizánskeho aj v nasledujúcej sezóne hosťujúca Hullmanová boli trénerovi Makýšovi plne k dispozícii.

Stretnutia proti prvoligistom ašpirujúcim na postup do MOL ligy sme zvládli, no herne sme na českého súpera nestačili. Turnaj tak splnil svoj účel, odkryl nám na čom musí bánovský celok ešte do začiatku sezóny popracovať.

Najlepšou strelkyňou turnaja sa s 21 gólmi stala domáca hráčka Karolína Matušincová, najlepšou brankárkou bola vyhodnotená Oleksandra Krebs z Poruby a za najlepšiu hráčku bola vyhlásená Eliška Desortová, taktiež z celku DHC Sokol Poruba.

Najbližšia a posledná herná previerka pred ostrým štartom súťaže nás čaká v sobotu 01.09.2018 na turnaji v Hodoníne.

Ďakujeme Vám všetkým, ktorí ste si našli uplynulú sobotu cestu do haly. Tešíme sa na Vás v septembri! :)

 

Výsledky a tabuľka:

HK Sokol RMK Bánovce nad Bebravou - Handball Zlatná n. O. 29:22 (13:11)

Zostava a góly Bánoviec: Sakalošová, Bežová - Bridová 3, Ráciková 2, Turková 3, Hollá 2, Hullmanová 2, Michaličková 1, P. Vaňová 1, J. Váňová, Šipláková, A. Obstová 3, Matušincová 8/3, K. Obstová 4/2.

DHC Sokol Poruba - Tatran Stupava 32:10 (16:7)

Handball Zlatná n. O. - DHC Sokol Poruba 15:32 (9:14)

Handball Zlatná n. O. - Tatran Stupava 24:21 (13:13)

HK Sokol RMK Bánovce nad Bebravou - Tatran Stupava 36:28 (19:14)

Zostava a góly Bánoviec: Sakalošová, Bežová - Bridová 1, Ráciková 1, Turková 3, Hollá 2, Hullmanová 3, Michaličková 1, P. Vaňová 1, J. Váňová 3, Šipláková 2, A. Obstová 5, Matušincová 10/4, K. Obstová 4/1.

HK Sokol RMK Bánovce nad Bebravou - DHC Sokol Poruba 18:31 (8:15)

Zostava a góly Bánoviec: Sakalošová, Bežová - Bridová, Ráciková, Turková 1, Hollá 3, Hullmanová 4/1, Michaličková, P. Vaňová, J. Váňová, Šipláková 2/2, A. Obstová 3, Matušincová 3/2, K. Obstová 2.

 

1. DHC Sokol Poruba 6b

2. HK Sokol RMK Bánovce nad Bebravou 4b

3. Handball Zlatná na Ostrove 2b

4. Tatran Stupava 0b

 

 

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.