V oklieštenej zostave sme Iuvente podľahli

Zraneniami a chorobou zdecimované družstvo žien HK Sokol RMK Bánovce nad Bebravou vycestovalo dnes na palubovku jedného z favoritov celej MOL ligy - Iuventy Michalovce.

Proti družstvu plnému slovenských reprezentantiek sa postavilo 8 hráčok v oranžových dresoch a 2 brankárky. Trénerovi Makýšovi bolo jasné, že proti domácim nemôžeme hru príliš otvoriť a tomu prispôsobil aj našu taktiku. Aby toho nebolo málo, v 2. minúte pri snahe spraviť priestor na bránkovisku inkasovala ranu Srncová, keď sa tiesnená nedokazala vyhnúť tvrdej strele Michnovej. Náš pivot ale potvrdil, že pre družstvo dýcha a po chvíli pokračovala v zápase.

Michalovce sa už v prvom polčase spoliehali na svoju veľkú zbraň, a síce rýchle protiútoky. Brankárka Sakalošová však dokázala aj takéto veľké šance zlikvidovať a dávala tak Bánovciam šancu na dobrý výsledok v prvom polčase. V jedenástej minúte musel zaskočený domáci tréner Urban za stavu 6:5 dohovoriť svojim zverenkyniam, čo sa mu nie úplne podarilo, lebo v 20 minúte svietil na ukazovateli skóre stav 10:9. Napriek neodškriepiteľnej snahe našich dievčat sa hráčkam Iuventy podarilo v prvom polčase odskočiť Bánovciam o 4 góly, keď prvé dejstvo ovládli 19:15.

Do druhého polčasu vstúpili Michalovce 6-gólovou šnúrou a získali pre ne tak potrebnú pohodu. Bánovčanky zbrane nezložili, znížili na 26:20 resp. 27:22, avšak v poslednej 15-minútovke sa prejavili dochádzajúce fyzické sily našich dievčat. So vztýčenými hlavami sme Michalovciam podľahli 39:26.

Iuventa Michalovce - HK Sokol RMK Bánovce nad Bebravou 39:26 (19:15)

Zostava a góly Bánoviec: Sakalošová, Bežová, Michnová 10/2, Bencová 3, Bridová 3, Srncová, Hrubá 2, Šipláková 1, A. Obstová 3, K. Obstová 4.

Tréner: R. Makýš

ZVD: J. Mačuga

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.