Päť duelov za osem dní, Slovenky v príprave na MS

Dušan Poloz (tréner hádzanárok SR): "Chceme odviesť kvalitnú a poctivú robotu od začiatku do konca zrazu."
20.11.2017, Autor: SITA, Foto: M. Slávik

Slovenská hádzanárska reprezentácia žien sa zišla v Bratislave pred nabitým päťzápasovým programom v nadchádzajúcich dňoch. Zverenky trénera Dušana Poloza si počas nich zmerajú sily s troma rôznymi súpermi, postupne ich preveria národné tímy Srbska, Nemecka a Islandu. Pre Slovenky to bude príprava na budúcoročné pokračovanie kvalifikácie ME 2018, ktorú nezačali úspešne - prehrali so súperkami z Čiernej Hory i Poľska.

 

"Zámerne sme zvolili takýto program. Naším cieľom je odohrať čo najviac kvalitných stretnutí v tejto perióde. Najskôr bola myšlienka usporiadať domáci turnaj, ale potom sa naskytli tieto možnosti, tak sme ich využili. Nekvalifikovali sme sa na MS, a tak chceme tú porciu zápasov odohrať v asociačnom termíne, aby sme mali za sebou nutný počet duelov ako účastníci šampionátu. Myslím si, že konfrontácia na medzinárodnej úrovni je nevyhnutne potrebná k tomu, aby sme sa čo najlepšie pripravili na ďalšie kvalifikačné boje. V neposlednom rade tiež je dôležité, aby aj hráčky z domácej súťaže mali možnosť konfrontácie a získania skúseností," uviedol pre agentúru SITA D. Poloz.

 

Jeho zverenky budú viac v zápasovom nasadení ako v tréningu, v priebehu ôsmich dní musia zvládnuť aj fyzicky päť prípravných duelov. "Možno nám budú chýbať nejaké tréningové jednotky na nácvik určitých herných činností, ale sme to obetovali hernému zaťaženiu a získaniu medzinárodných skúseností. Máme deväťdňový zraz a jeho program sa veľmi nelíši od náplne sústredení niektorých tímov, ktoré sa zúčastnia na MS. Dlhodobo vieme, že zaostávame vo fyzickej vybavenosti jednotlivých hráčok, preto chceme tento zraz poňať ako tréning zameraný práve na túto problematiku," pokračoval kormidelník SR, ktorý bude mať k dispozícii 22 hráčok. Nie však naraz, tento počet sa vystrieda v národnom tíme počas celého zrazu. "Mám už nejakú predstavu, ako rozložíme záťaž medzi jednotlivé hráčky. Niektoré dievčatá nemohli pricestovať zo študijných či pracovných dôvodov, ďalšie sa pripoja v priebehu zrazu, iné počas neho odcestujú."

 

Slovenky odcestujú v pondelok do Srbska, kde v utorok 21. novembra od 18.30 h v Pančeve a v stredu 22. 11. od 11.00 h v Belehrade nastúpia proti domácim reprezentantkám. V piatok 24. 11. si od 19.00 h zmerajú v bratislavskej Hant aréne sily s Nemkami, v pondelok 27. 11. sa od 17.30 h predstavia v sTC aréne v Púchove proti Islanďankám, s ktorými odohrajú v utorok 28. 11. od 17.00 h odvetu v trenčianskej Mestskej športovej hale.

 

"Budeme pracovať na zdokonalení obrany 0 - 6 a nášho herného útočného systému, hľadať optimálnu zostavu a súčasne sa snažiť nastaviť celý tím na proces, ktorý majú družstvá štartujúce na MS. Jednoducho chceme odviesť kvalitnú a poctivú robotu od začiatku až do konca zrazu," dodal český kormidelník v slovenských službách, ktorý musel urobiť určité zmeny oproti pôvodnej nominácii. "Šutranová bude k dispozícii počas celého zrazu, Rebičová príde až na duely s Islandom. Bíziková vypadla pre povinnosti v klube, nahradíme ju Terkou Takáčovou z Trenčína. Holešová sa na reprezentačnej akcii nezúčastní pre zranenie."

 

Nominácia hádzanárok Slovenska na medzištátne prípravné zápasy so Srbskom (21. - 22. 11. 2017):

brankárky: Adriana Medveďová (HC Dunarea Braila/Rum.), Lucia Gubiková (ŠŠK Prešov)

pivotky: Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Kristína Pastorková (HK AS Trenčín)

krídelníčky: Alžbeta Rechtorisová (DHC Sokol Poruba/ČR), Annamária Patrnčiaková (HK Hodonín/ČR), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa), Terézia Takáčová (HK AS Trenčín)

 

spojky: Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Monika Rajnohová (Le Havre Athletic Club Handball/Fr.), Julia Kučerová (Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE/Maď.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Sofia Demajová (bez klubovej príslušnosti), Mária Olšovská (SHK Veselí nad Moravou/ČR), Veronika Habánková (Iuventa Michalovce), Karin Bujnochová (HK Slovan Duslo Šaľa), Tatiana Šutranová (ŠŠK Prešov)

 

Program zápasov hádzanárok SR počas aktuálneho reprezentačného zrazu:

 

utorok 21. novembra: Srbsko - Slovensko (18.30 h, Pančevo)

streda 22. novembra: Srbsko - Slovensko (11.00 h, SC Kovilovo, Belehrad)

piatok 24. novembra: Slovensko - Nemecko (19.00 h, Hant aréna, Bratislava)

pondelok 27. novembra: Slovensko - Island (17.30, sTC aréna, Púchov)

utorok 28. novembra: Slovensko - Island (17.00, Mestská športová hala, Trenčín)

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.