EHF plánuje reformu v pohárových súťažiach od roku 2020

EHF plánuje reformu v pohárových súťažiach od roku 2020
03.11.2017, Autor: SITA

Európske pohárové súťaže klubov dostanú nový formát. Európska hádzanárska federácia (EHF) v závere uplynulého mesiaca zverejnila svoje plány do budúcnosti, od roku 2020 chce prísť so zmenami v kontinentálnych pohárových súťažiach.

 

Liga majstrov mužov by sa mala hrať systémom doma - vonku za účasti len tucta tímov s možnosťou neskoršieho rozšírenia na šestnásť účastníkov. Osem najlepších postúpi do štvrťfinále, v ktorom sa rozhodne o štyroch miestenkách na Final Four. So zámerom, aby to bola najsilnejšia liga z najsilnejších, v nej budú účinkovať majstri z top kontinentálnych líg a navyše štyri ďalšie špičkové družstvá.

 

Súčasný Pohár EHF sa premenuje na Európsku hádzanársku ligu (EHL) a v skupinovej fáze bude mať 24 účastníkov. Tie budú rozdelené do štyroch šesťčlenných skupín. Vyzývací pohár (Challenge Cup) sa v novom šate bude volať Pohár EHF a bude sa hrať vyraďovacím systémom.

 

Novinky čakajú aj súťaže v kategórii žien. Skupinová fáza Ligy majstrov bude naďalej so 16 klubmi, ktoré však rozdelia do dvoch osemčlenných skupín. Z nich sa bude postupovať do štvrťfinále a odtiaľ následne na turnaj Final Four.

 

Druhou najvýznamnejšou súťažou bude Európska hádzanárska liga žien (EHL), ktorej hrací formát bude totožný so súčasným v Pohári EHF. Namiesto Vyzývacieho pohára budú hrať hádzanárky tiež Pohár EHF.

 

"Vďaka týmto zmenám bude EHF schopná ponúknuť počas celého roka vrcholné hádzanárske okamihy s potenciálom zaujať fanúšikov v jednej z najväčších európskych športových komunít," uviedol prezident EHF Michael Wiederer.

 

EHF a Forum Club Handball (FCH), zastupujúci popredné európske mužské kluby, podpísali 16. októbra 2017 Memorandum o porozumení, na základe ktorého FCH sa bude podieľať na prípravách zavedenia nových formátov súťaží od roku 2020. Súčasťou dohody sú aj detaily ohľadom kompenzácie a poistenia pri uvoľňovaní hráčov počas asociačných termínov a na majstrovstvá Európy.

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.