Zápasy MOL v lige, potom aj v Slovenskom pohári

Zápasy MOL v lige, potom aj v Slovenskom pohári

26.10.2017, Autor: SITA, Foto: iuventa-zhk.sk

V tohtotýždňovom 8. kole spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok nebude núdza o atraktívne súboje. Už v piatok 27. októbra ponúknu jeden aktérky z HK Slovan Duslo Šaľa a ŠŠK Prešov. Podľa tabuľky k Váhu zavíta aktuálne najlepší zo slovenských tímov v MOL lige 2017/2018. Šarišanky pricestujú povzbudené triumfom na palubovke Poruby.

 

"Sme si vedomí momentálnej sily nášho najbližšieho súpera. Zdá sa, že je v hernej pohode a už dlhší čas podáva dobré výkony. Naposledy ukázal, že je schopný vyhrávať aj na pôde svojich súperov,“ vyjadril sa na stránke salahandball.sk na adresu Prešova tréner Dusla Michal Lukačín, ktorého trápia dlhodobé zranenia Perczeovej, Blehovej a Vargovej. Jeho zverenky v prípade dvojbodového zisku môžu svoje súperky preskočiť v tabuľke.

 

Prešovčanky prehrali v aktuálnej sezóne len raz - na palubovke lídra DHK Baník Most. Chceli by, aby to platilo aj po piatku. "Šaľa je v domácom prostredí jednoznačným favoritom. My však urobíme maximum, aby náš tím dokázal zopakovať kvalitný výkon z palubovky Poruby,“ uviedol prezident klubu Peter Šutran.

 

Zaujímavosťou je, že deň pred vzájomným ligovým stretnutím dal žreb Šaľu s Prešovom dokopy aj v Slovenskom pohári, vzájomný súboj oboch tímov je v rámci semifinále plánovaný na 6. decembra.

 

V sobotu bude najväčšiu pozornosť pútať televízne stretnutie na Zemplíne. Iuventa Michalovce hostí zatiaľ stopercentný DHC Slavia Praha. Zverenky trénera Františka Urbana budú chcieť odčiniť minulotýždňovú prehru z Olomouca a udržať si kontakt s čelom tabuľky.

 

"Z prehier sa treba poučiť. Čakajú nás nesmierne dôležité zápasy, v ktorých verím, že zabodujeme naplno," citovali Noviny Zemplína športového riaditeľa Iuventy Radoslava Kozlova pred zostávajúcimi ligovými duelmi jesennej časti.

 

Slavia má na konte len šesť víťazstiev, ale okrem Poruby nemala konfrontáciu s družstvami považovanými za medailových ašpirantov. Napriek tomu Pražanky veria aj v sobotňajší úspech. "Kedy inokedy, keď nie teraz. Bez pochybností je za posledných desať rokov najväčšia šanca tam vyhrať. Dlho sa nám to nepodarilo a teraz chceme pre to urobiť všetko. Napriek tomu Michalovce majú svoju kvalitu. Trochu sa obávam, čo sa môže stať po ich víkendovom nezdare v Olomouci. Už sa im to v tejto sezóne raz stalo, keď tesne prehrali vo Veselí a potom rozprášili Šaľu," poznamenal pre klubový web kouč Slavie Richard Řezáč.

 

Program stretnutí 8. kola MOL ligy hádzanárok 2017/2018:

piatok 27. 10.

18.00 h HK Slovan Duslo Šaľa - ŠŠK Prešov

sobota 28. 10.

15.00 h Sokol Písek - DHK Baník Most

15.00 h Iuventa Michalovce - DHC Slavia Praha

16.00 h HK Hodonín - DHC Sokol Poruba

17.00 h SHK Veselí nad Moravou - HK Sokol RMK Bánovce nad Bebravou

18.00 h HK AS Trenčín - HC Zlín

DHK Zora Olomouc má voľno

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.