Holeša pokračuje ako prezident SZH

Prezidentom Slovenského zväzu hádzanej (SZH) zostáva naďalej Jaroslav Holeša. Súčasný šéf SZH obhájil svoju pozíciu na sobotňajšej volebnej konferencii v bratislavskom v Lindner Hotel Gallery Central v Bratislave, kde krátko predtým vyhlásili výsledky ankiet Slovenského zväzu hádzanej (SZH) za rok 2017. Holeša uspel v prezidentských voľbách, keď svojho jediného protikandidáta Martina Liptáka zdolal jednoznačne a získal mandát na nasledujúce štvorročné obdobie. Z prezentovaných delegátov dostal víťaz dôveru od 35, jeho súper získal 6 hlasov.

„Úprimne musím priznať, že som neočakával také výrazné víťazstvo. Veril som, že sa mi podarí presvedčiť delegátov, keďže sme za tých pár rokov nášho pôsobenia niečo dokázali spraviť. Myslím si, že naše výsledky za ostatné roky sú jasné. Máme rozbehnutý projekt regionálnych centier hádzanej, nových generálnych partnerov v mužskej extralige i ženskej slovensko-českej súťaži a určite veľmi zavážil aj stredajší úspech našej spoločnej kandidatúry s Maďarskom, keď nám pridelili organizáciu ME mužov 2022. Taký značný rozdiel v hlasoch ma však prekvapil,“ povedal krátko po voľbách znovuzvolený prezident SZH Jaroslav Holeša, ktorý má pred sebou tretie funkčné obdobie. „Musím povedať, že keď som pred ôsmimi rokmi prichádzal, tak som tvrdil, že zotrvám maximálne dve obdobia. Moji spolupracovníci a nové projekty však dodávajú dostatočnú energiu k tomu, aby sme mali spoločný cieľ, ktorým sa nám podarí docieliť, že hádzaná bude na tom lepšie ako v minulosti.“

Holeša zároveň načrtol tri hlavné ciele na najbližšie štyri roky: „Chceme pokračovať v projekte RCH, ktorý trvá zatiaľ rok, zlepšiť športovú infraštruktúru postavením hál nielen pre hádzanú a predovšetkým majstrovstvá Európy 2022, čo je veľký projekt, ktorý nám môže pomôcť dostať sa na úplne inú úroveň.“

Štyridsaťsedemročný Bratislavčan a bývalý reprezentant Holeša zastáva najvyšší post v slovenskom hádzanárskom hnutí necelých osem rokov. Na čele SZH vystriedal v októbri 2010 Pavla Derfényiho, keď na konferencii v bratislavskom Dome športu uspel v kandidátskom súboji pomerom hlasov 54:47. Následne v júni 2014 zdolal vo voľbách v hoteli Sorea v Bratislave vyzývateľa Juraja Holdoša 38:21 a udržal si svoj post.

Za členov výkonného výboru SZH na čele s prezidentom Jaroslavom Holešom zvolili delegáti Milana Nedorosta (predseda disciplinárnej komisie), Ferdinanda Minarovského (predseda komisie mládeže), Jána Rudinského (predseda komisie rozhodcov a delegátov), Jána Beňa (predseda komisie krajských zväzov hádzanej), Miloša Šubáka (predseda legislatívnej komisie), Ivana Sveráka (predseda športovo-technickej komisie), Silviu Priklerovú (predseda trénersko-metodickej komisie), Andreja Petra (zástupca športovcov) a Veroniku Strížovú (podpredseda kontrolnej komisie).

 

Autor: SITA

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.