Emotívne derby sme zvládli na výbornú!

16. kolo prvej ligy žien priniesol veľký šláger, keď na seba v derby zápase narazili domáce družstvo AS Trenčín a naše dievčatá. Motivované domáce hráčky chceli bánovčankám oplatiť trojgólovú porážku z tretieho kola a svoj zámer začali napĺňať hneď od úvodného hvizdu. Vedenie 7:3 domáceho družstva neveštilo nič dobré. Za stavu 9:6 si hosťujúci kormidelník Makýš musel už v 18. minúte zápasu zobrať svoj prvý oddychový čas. Dievčatá si jeho slová vzali k srdcu a otočili na 9:11. Polčas dokázali zvládnuť o 2 góly lepšie ako Trenčianky.

Bojovnosť našich dievčat v druhom dejstve nevymizla. Bojovali jedna za druhú, 2-3 gólový náskok si udržiavali počas celého polčasu. Domáce hráčky však dokázali vyrovnať v hodine dvanástej. 194 sekúnd pred koncom sa začínalo akoby odznova. Bánovčanky, celý zápas hnané úžasnými fanúšikmi, ktorí vo veľkom počte merali cestu do Trenčína, zvládli posledné sekundy zápasu lepšie a v krásnom emotívnom zápase zaslúžene triumfovali. 


Líšková pečatí triumf Bánovčaniek v Trenčíne (foto: M. Rácik)

V tabuľke nám patrí 3. priečka, len o jediný bod za vedúcim duom Dunajská Streda a Zlatná na Ostrove (ktorá má však odohraný o 1 zápas viac). V najbližšom kole privítame na domácej palubovke ŠKP Bratislava, v sobotu 25.2 o 18:00. 

AS Trenčín - HK Sokol Bánovce nad Bebravou 35:37 (16:18)

Zostava a góly Bánoviec: A. Bežová - Michaličková 5, Galková 11/2, Aujeská 3, Váňová, Krajčíková 5, M. Bežová 6, Šipláková, Žáčiková, Líšková 3, Ráciková 4
Tréner: R. Makýš
ZVD: J. Mačuga
Masér: M. Lamoš

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.