Začíname u nováčika!

Len druhýkrát v 18 ročnej histórii spoločnej slovensko-českej ženskej hádzanárskej súťaži WHIL (Woman Handball International League) - nesúcej názov MOL liga, sa stane, že v nej bude štartovať plný počet účastníkov. 8 českých družstiev a 6 slovenských začne novú sezónu v termíne 30.-31.08.2019 (piatok/sobota).

Na konferencii organizovanej Slovenským hádzanárskym zväzom sa v utorok 18.6. uskutočnilo okrem úpravy pravidiel aj samotné vylosovanie nového ročníka. Bánovce začnú sezónu na pôde nováčika z Hlohovca. V MOL lige sa miesto pôvodne postupujúceho celku Sokol Kobylisy predstaví druhý celok prvej českej ligy, HK Hodonín.

Vylosovanie prvého kola MOL ligy 2019/2020 (30.-31.08.2019)

Slavia Praha - Sokol Písek

DAC Dunajská Streda - Baník Most

Hlohovec - Sokol Bánovce nad Bebravou

Zlín - ŠŠK Prešov

Zora Olomouc - Sokol Poruba

Veselí nad Moravou - Slovan Duslo Šaľa

Iuventa Michalovce - Hodonín

 

Môžeme sa tak tešiť na ešte väčšiu zápasovú porciu v dlhodobej časti súťaže. Koniec súťaže je plánovaný na Zelený Štvrtok (09.04.), kedy by sa mali v rovnakom čase odohrať všetky stretnutia posledného kola MOL ligy. Po 9-dňovej prestrávke bude nasledovať play-off. Zmena nastala v samostatnom slovenskom play-off, keď sa družstvá stretnú v súbojoch hraných na 2 víťazné stretnutia spôsobom SOBOTA-STREDA-SOBOTA (prvý duel sa odohrá na palubovke lepšie postaveného družstva v sobotu, následne sa v stredu hrá u tabuľkovo horšie postaveného družstva a v prípadnom treťom zápase opäť v sobotu na palubovke lepšie postaveného družstva po základnej časti) Spomedzi 6 slovenských celkov z MOL ligy vypadne po základnej časti najhoršie umiestnené družstvo.

Naše domáce zápasy budú prioritne hrané v SOBOTU od 18:00, pričom pri prípadných zmenách by sme Vás samozrejme včas informovali. Veríme, že v náročnej konkurencii tých najlepších tímov zo Slovenska a Čiech nás prídete do hľadiska podporiť. Už teraz sa tešíme na novú sezónu!

 

 

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.