Zo Šale s hlavami hore

V rámci posledného kola MOL ligy vycestoval HK Sokol RMK Bánovce nad Bebravou do Šale, kde v sobotu 21.04.2018 čelil favorizovanému a ešte stále na tretie miesto zuby si brúsiacemu domácemu Duslu. Cca 150 divákov čakalo jednoznačný súboj, v ktorom od prvej minúty mali dominovať hráčky Šale. Žiaden športovec však nepredá kožu lacno. 

Do vedenia šla za zvuku domáceho bubeníka Šala. Ale Matušincová vzápätí vyrovnala a bánovská lavička ožila. Od prvej minúty sa dievčatá vzájomne podporovali a dodávali si tak potrebnú energiu. Domáci divák zostal poriadne zaskočený, keď s bolesťami a netradičným číslom na drese hrajúca A. Obstová gólom v poslednej sekunde prvého polčasu poslala družstvá do šatní za nerozhodného stavu 13:13. 

Po zmene strán sa Šale podarilo odskočiť našim dievčatám, avšak len o 2-3 góly, a tak sme stále cítili šancu na úspech. Dôležité bolo, že sme za stavu 22:17 dokázali gólmi Šiplákovej, Obstovej a Turkovej súpera zase stiahnuť. Domáci tréner počas oslabení svojho družstva využíval možnosť odvolať brankárku a poslať hráčku do poľa. Prázdna brána súpera je tak veľkou výzvou na strelenie "lacného" no nie ľahkého gólu cez celé ihrisko. V 48. minúte sa Hollej takýto husársky kúsok podaril a stav na ukazovateli skóre bol 24:23. Brankárka Čížová miestami čarovala (40% úspešnosť). Šalianky zlomili zápas vo svoj prospech až v 53. minúte. 4 góly za sebou, naša nepremenená "sedmička" a vylúčenie ukľudnili hráčky Dusla a tie doviedli zápas po dráme napokon do víťazného konca. V záverečných minútach tak dostali cenné minúty na palubovke aj vekom dorastenky Ráciková a Bežová (42,85 % úspešnosť zákrokov!)

Klobúk dole pred dievčatami. Ich výkon v poslednom zápase je veľkým prísľubom pred náročnými zápasmi s najlepším družstvom na Slovensku. Už ďalší víkend cestujeme do Michaloviec, kde sa v rámci Play-off dvakrát predstavíme na palubovke Iuventy

Bánovce do toho!

 

HK Sokol RMK Bánovce nad Bebravou - Duslo Šaľa 32:26 (13:13)

Zostava a góly Bánoviec: Sakalośová, Bežová, Čížová, Michnová 7/3, Bencová, Bridová 1, Srncová 1, Hrubá, Ráciková, Turková 2, Hollá 5, Hullmanová, Šipláková 2, Obstová 6, Matušincová 2

Tréner: R. Makýš

ZVD: J. Mačuga

Funkcionár: K. Obstová

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.