Dráma s Hodonínom nerozhodne

18. kolo spoločnej česko-slovenskej súťaže znamenalo pre bánovský HK Sokol RMK veľmi dôležité stretnutie s tabuľkovým susedom z Hodonína. Úvod stretnutia sa niesol jasne v našej réžii, keď sme spŕškou 4 gólov vleteli na súpera, ktorý sa až v 6. minúte prvýkrát strelecky presadil. Ani stav 4:0 či 7:4 v náš prospech však nestačil na to, aby sme šli do šatní s dobrou náladou. Od 21. minúty sa dostal Hodonín prvýkrát v zápase do vedenia, ktoré do polčasového hvizdu navýšil na 10:13.

Po piatich minútach druhého polčasu sa nám však podarilo siedmym gólom Turkovej v zápase vyrovnať na priebežných 16:16. Žiaľ, veľmi ľahko sme si nechali hostky opäť ujsť. Keď tri a pol minúty pred koncom stretnutia zvýšila Budayová na 23:27, málokto z prítomných divákov zrejme veril, že môžeme v tomto stretnutí ešte bodovať. Takmer okamžite však Srncová znížila na rozdiel troch gólov, a tak tréner Makýš stavil na maximálne možné riziko, hráčky vysunuli obranu až ku stredovej čiare a každá osobne bránila svoju hráčku Hodonína. Hostky sme tak prinútili ku chybám. Najskôr Kristína Obstová a o 30 sekúnd jej sestra Alžbeta vliali nášmu družstvu nádej, aby po ďalšom získaní lopty a následnom brejku rozhodla o konečnej deľbe bodov zo 7-metrového hodu Michnová. 

V stretnutí proti Hodonínu sme mohli prehrať ale aj vziať za víťazstvo oba body. V zápase sme nastrelili 7-krát konštrukciu bránky, naše brankárky (v zostave po 27 mesiacoch už aj s Michaelou Kucharčík) predviedli 21 úspešných zákrokov, no veľakrát sme aj zbytočne stratili loptu, či nepremenili jasné šance. To môže ale povedať aj náš súper. Dôležité je, že sme sa nevzdali a dokázali v závere siahnuť na dno svojich síl a v skoro už prehratom zápase napokon bodovať. Aj vďaka Vašim hlasivkám, tlieskaniu a bubnovaniu! Ďakujeme! :)

V najbližšom kole hráme opäť na domácej palubovke, keď privítame družstvo HK AS Trenčín. Hrá sa ale v PIATOK (23.02.2018) o 18:00. Vidíme sa :) 

 

HK Sokol RMK Bánovce nad Bebravou - HK Hodonín 27:27 (10:13)

Zostava a góly Bánoviec: Sakalošová, Čížová, Kucharčík, Michnová 7, Bridová, Srncová 3, Hrubá, Ráciková, Turková 7, Hollá, Halmová, Šipláková, Obstová A. 4, Matušincová 3, Obstová K. 3, Králová.

Tréner: R. Makýš

ZVD: J. Mačuga

Výsledky MOL liga

KontaktyNájdete nás na

  Adresa haly:
Ferka Urbánka 1,
Bánovce nad Bebravou, 95701

  www.hadzanabanovce.sk

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.